back to top
16.6 C
Sarajevo

Kako spriječiti YouTube da blokira oglase

Drugi upravo čitaju

Oglasi na YouTube platformi često znaju biti iritantni i smetati nam prilikom slušanja omiljene glazbe ili podcasta, no netko se dosjetio blokirati ih pomoću raznih dodataka pregledniku.

Kako spriječiti YouTube da blokira oglase? YouTube je odlučio da ti dodaci više ne mogu raditi i počeo blokirati blokiranje oglasa.

Blokirate li i oglase u svom pregledniku? Nažalost, na YouTubeu se to više ne tolerira, a platforma je sada počela blokirati i blokatore u Srbiji, uz poruku da ih isključite ili da platite Premium pretplatu.

Činilo se da korisnicima nije preostalo ništa drugo nego ispoštovati zahtjeve, no sada se pojavilo novo rješenje, pa ako se pitate kako spriječiti YouTube da blokira oglase, detaljne upute nalaze se u nastavku, piše portal SmartLife.

BILJEŠKA: Odmah se ograđujemo i upozoravamo sve čitatelje na neke stvari:

 • Metoda koju ćete vidjeti trenutno radi, ali nema jamstva da YouTube neće pronaći zakrpu u bliskoj budućnosti – jedna je već zakrpana.
 • Iako nismo naišli na probleme, može se dogoditi da YouTube prestane ispravno raditi.
 • Blokiranje oglasa krši Uvjete korištenja Platforme. Iako je ova politika do sada bila “mrtvo slovo na papiru”, ne znamo hoće li ostati, stoga imajte na umu da bi tvrtka u jednom trenutku mogla zabraniti vaš Google račun. Dakle, sve što radite je na vlastitu odgovornost.
 • Budući da većina ljudi koristi Chrome, ovo je preglednik na kojem smo temeljili vodič.
kako spriječiti youtube da blokira oglase
Kako spriječiti YouTube da blokira oglase

Kako spriječiti YouTube da blokira oglase?

Da biste deblokirali blokiranje oglasa na YouTubeu, morate koristiti uBlock Izvor blokator (verzija 1.52.0 ili novija).

Kreatori ove ekstenzije savjetuju da paralelno ne koristite nijedan drugi bloker ili preglednik koji sam blokira reklame i ne možete ga isključiti.

Ako ste već koristili uBlock Origin i dodavali vlastite popise blokiranih, izbrišite ih. Zatvorite sve aktivne kartice ili pokrenite cijeli proces sa svježe otvorenim preglednikom.

Ako ste sve pripremili, slijedite sljedeće korake:

 • U gornjem desnom kutu Chrome prozora kliknite ikonu slagalice
 • Odaberite izbornik s tri točke pored dodatka uBlock Origin, zatim “Opcije”
 • Idite na odjeljak “Moji filteri”.
 • Polja filtera trebaju biti prazna. Ako nije, izbrišite sve što ste prije unijeli, zatim pritisnite gumb “Primijeni promjene”.
 • Ponovno pokrenite Chrome
 • Ponovno otvorite Chrome i vratite se na odjeljak “Opcije” dodatka uBlock Origin
 • U odjeljku “Popisi filtara” pritisnite gumb “Očisti sve predmemorije”, zatim “Ažuriraj sada”
 • Pričekajte da se sve ažurira i ponovno pokrenite Chrome
youtube
Kako spriječiti YouTube da blokira oglase

 

To je sve. Uživajte u isječcima svojih omiljenih kreatora sadržaja dok ova metoda radi, odnosno dok YouTube ne pronađe način da blokira i novu metodu blokiranja oglasa.

Alternative za YouTube

Ukoliko vam previše smetaju oglasi na YouTube postoje neke vrlo popularne alternative.

Čak i ako redovito posjećujete YouTube, isplati se dodati Vimeo u svoju kolekciju video stranica.

Stranica je bila prva na webu koja je podržavala video visoke razlučivosti, a iako uključuje izbor videozapisa koje su generirali korisnici, veći je naglasak na sadržaju visoke kvalitete.

Vimeo također nudi neke TV serije i podržava videozapise od 360 stupnjeva.

Web mjesto ima značajku pretraživanja jednostavnu za navigaciju koja organizira videozapise po kategoriji i kanalu.

kako spriječiti youtube da blokira oglase
Kako spriječiti YouTube da blokira oglase

VideosHub

VideosHub je video stranica specijalizirana za kratke video sadržaje. To je jedna od mnogih video stranica poput YouTubea.

Sadržaj uključuje sve od najboljih svjetskih surfera, brzih i točnih recenzija proizvoda i savjeta o tome kako pobijediti tešku razinu u svojoj omiljenoj videoigri.

Jedna od prednosti VideosHuba je njegova jednostavnost. Njegovo sučelje za pregledavanje prilično je jednostavno, s trakom izbornika koja vodi do najgledanijih videozapisa. Oni koji žele zaroniti dublje mogu koristiti ploču s lijeve strane koja sadrži opsežniji popis video kategorija.

Dailymotion

Dailymotion je još jedna video web stranica poput YouTubea. Lansiran je u ožujku 2005., samo mjesec dana kasnije od svog poznatijeg konkurenta.

Danas je Dailymotion vjerojatno YouTubeov najsličniji konkurent. Postoje milijuni videozapisa koje su postavili i profesionalni izdavači i amateri. Videozapisi na početnoj stranici organizirani su po kategorijama, s istaknutim vrućim temama i videozapisima u trendu.

Dailymotion vam omogućuje stvaranje računa. Što više videa gledate, preporuke web mjesta postaju personaliziranije.

Preporuka:

MOŽDA VAS ZANIMA

Objavi oglas za posao