back to top
31 C
Sarajevo

Kako urediti video na mobilnom telefonu

Drugi upravo čitaju

U ovom vodiču pokazat ću vam kako urediti video na mobilnom telefonu

Ako želite znati kako urediti video na mobilnom telefonu onda ste na pravom mjestu jer smo za vas sastavili listu najboljih video editora.

Odmah da raščistimo, pametni telefon nije baš idealan uređaj za video editiranje, a razlog tome je što su ekrani na takvim uređajima premali da bi se ovakva vrsta posla mogla obavljati ugodnije.

YouCut Video Editor

Kako biste montirali video isječke na svom pametnom telefonu, trebat će vam dobra aplikacija za taj posao.

Ne tako davno sam sasvim slučajno “naletio” na video editor pod imenom YouCut koji se pokazao izuzetno ugodnim za korištenje.

Ovaj uređivač videozapisa ima cijeli niz različitih filtara koje možete koristiti u svojim video kreacijama, da skratimo priču! YouCut video editor ima gotovo sve elemente za video editiranje.

Dok sam pisao ovaj vodič, pitao sam se je li doista potrebno ulaziti u sve detalje o procesu montiranja video isječaka, čak sam počeo pisati i lekcije o tome, ali sam ubrzo odustao.

kako urediti video na mobilnom telefonu
Kako urediti video na mobilnom telefonu

Razlog tome je što je ovaj program toliko jednostavan za korištenje da ćete ga sami naučiti koristiti nakon nekoliko sati igranja i eksperimentiranja.

YouCut video uređivač za pametne mobilne uređaje ima mnoštvo jasno čitljivih ikona kakve imaju gotovo svi video uređivači, uglavnom ćete koristiti opciju split (odvajanje scena) i opciju rez ili brisanje.

Kao što već znate, kao što i stoji u samom nazivu video editora, bit cijelog ovog posla je “rezanje” videa, odnosno rješavanje i skraćivanje nepotrebnih scena unutar video zapisa.

U vrijeme pisanja ovog vodiča, ocjena ovog fantastičnog uređivača videozapisa u Google Play trgovini bila je 4,8, što je prilično dobra ocjena.

Ako se odlučite za kupnju ove aplikacije, otvorit će vam se još više filtera, prijelaza, grafičkih dodataka u obliku gif animacija.

Aplikacija YouCut pruža vam sve što vam je ikada bilo potrebno za uređivanje videa na vašem mobilnom telefonu. Kad bolje razmislim, DA! Ova aplikacija i dalje može poslužiti za profesionalno uređivanje vaših videa kao odličan alat za grubu montažu video isječaka prije finalne obrade na stolnom računalu.

Kako sve ne bi ostalo samo na priči, pobrinuo sam se da što vjerodostojnije prikažem kako izgleda video montaža na Xiaomi mi A2 mobilnom uređaju.

kako urediti video na mobilnom telefonu
Kako urediti video na mobilnom telefonu?

Najbolje aplikacije za uređivanje videozapisa na mobitelu

Najbolje aplikacije za uređivanje videozapisa na mobitelu variraju ovisno o vašim potrebama i vrsti uređaja koji koristite (Android ili iOS). Evo nekoliko popularnih opcija:

  1. Adobe Premiere Rush: Dostupan i na Androidu i iOS-u, Adobe Premiere Rush je svestran i korisniku prilagodljiv, idealan za brzo uređivanje videa.
  2. iMovie: Ekskluzivno za iOS uređaje, iMovie je intuitivan i koristan za osnovno uređivanje, sa mnogo predložaka i efekata.
  3. KineMaster: Dostupan na oba sustava, KineMaster nudi širok spektar alata za uređivanje, uključujući višeslojno uređivanje videa, tekstova i slika.
  4. InShot: Popularan zbog svoje jednostavnosti, InShot je odličan za brzo uređivanje videa, dodavanje glazbe i tekstova, te je dostupan i na Androidu i iOS-u.
  5. FilmoraGo: Još jedna aplikacija dostupna na oba sustava, FilmoraGo je prilagođena korisnicima koji žele profesionalno uređivanje videa bez prevelike složenosti.
  6. Quik: Razvijen od strane GoPro, Quik je odličan za automatsko uređivanje video zapisa, posebno za korisnike koji žele brzo stvoriti videozapise iz svojih snimaka.
  7. LumaFusion: Specifično za iOS, LumaFusion je profesionalni video editor koji nudi širok raspon funkcija i opcija za uređivanje.

Svaka od ovih aplikacija ima svoje jedinstvene karakteristike i prednosti, pa bi bilo korisno isprobati nekoliko njih kako biste vidjeli koja najbolje odgovara vašim specifičnim potrebama u uređivanju videa.

kako urediti video na mobilnom telefonu
Kako urediti video na mobilnom telefonu

Savjeti za uređivanje videa

Uređivanje videa može biti kompleksan proces, ali s pravim pristupom i tehnikama, možete stvoriti zanimljive i profesionalno izgledajuće videozapise. Evo nekoliko ključnih savjeta za uređivanje videa:

Planiranje Prije Snimanja: Razmislite o vrsti priče ili poruke koju želite prenijeti prije nego što počnete snimati. To će vam pomoći u snimanju relevantnog materijala i olakšati uređivanje.

Organizacija Materijala: Prije početka uređivanja, organizirajte svoj video materijal. To uključuje sortiranje snimaka, označavanje najboljih dijelova i pripremu audio zapisa i slika koje planirate koristiti.

Jednostavnost je Ključ: Nemojte pretrpavati video previše efektima ili prebrzim rezanjem. Cilj je održati jasnoću i fluidnost vaše priče ili poruke.

Ritam i Tempo: Važno je prilagoditi tempo uređivanja ritmu priče. Brze sekvence mogu dodati energiju, dok sporije sekvence mogu pomoći u stvaranju dublje emocionalne veze.

Koristite Kvalitetan Audio: Dobro uređeni video nije samo o vizualima; audio je jednako važan. Koristite čistu, dobro uravnoteženu glazbu i efekte te pazite na sinkronizaciju s video materijalom.

Boje i Svjetlo: Iskoristite alate za korekciju boja kako biste poboljšali izgled vašeg videa. Prilagodite osvjetljenje, kontrast i zasićenost kako biste stvorili željeni vizualni ton.

Priče i Emocije: Vaš video treba pričati priču ili prenositi određenu emociju. Razmislite o tome kako vizualni elementi i redoslijed scena doprinose toj priči ili emociji.

Pregledajte i Prikupite Povratne Informacije: Nakon što završite prvu verziju, pregledajte je nekoliko puta i, ako je moguće, prikupite mišljenja od drugih. Svježi pogled može otkriti greške ili pružiti nove ideje.

Naučite Osnovne Tehnike Montaže: Razumijevanje osnovnih tehnika montaže, kao što su rezanje, prelazi, L-cuts i J-cuts, može znatno poboljšati kvalitetu vašeg videa.

Praksa i Strpljenje: Uređivanje videa je vještina koja zahtijeva praksu. Budite strpljivi sa sobom i dajte si vremena da naučite i eksperimentirate.

Svaki video je jedinstven, stoga eksperimentirajte s različitim tehnikama i stilovima kako biste pronašli ono što najbolje funkcionira za vaš projekt.

Preporuka

MOŽDA VAS ZANIMA

Objavi oglas za posao