back to top
21.6 C
Sarajevo

Ovo je najgori domaći film svih vremena prema IMDb-u: Ima ocjenu 2 (video)

Drugi upravo čitaju

Tek povremeno (svakih 5-6) godina u Srbiji se pojavi film koji oduševi i publiku i kritiku, a općenito se domaća kinematografija sastoji od arthouse naslova koji nikoga ne zanimaju, pa sve do komercijalnih produkcija koje su jednako nikoga ne zanimaju.

Za mnoge ljubitelje domaće kinematografije sastavili smo listu i odgovorili na pitanje koji je najgori domaći film svih vremena?

Vjerodostojnost gledanosti na najpoznatijem svjetskom filmskom i televizijskom portalu IMBb treba uzeti s rezervom, no kad je riječ o popisu najgorih ostvarenja srpske kinematografije u posljednja tri desetljeća, ne može biti precizniji od ovoga.

Poznato je da postoje iznimke i svakako da na IMBD-u postoje i najbolji domaći filmovi sa odličnim ocjenama.

Međutim, postoje i oni koji se i nisu baš proslavili.

najgori domaći film
Koji je najgori domaći film?

Dorćol Manhattan

Na vrhu ove liste, sa skandalozno lošom ocjenom, drugo kolo, je seksi komedija, koja nije ni seksi ni komedija, “Dorćol Manhattan”.

U ovom filmu, u kojem su se osramotili pokojni reper Gru, Katarina Žutić, Gordan Kicić i Anja Popović, pratili smo dva para, u naslovu Dorćol i New York za vrijeme bombardiranja, koji su te dane uglavnom provodili u krevetu.

Malo je ljudi vidjelo ovaj film, ali skoro svima koji jesu nije se svidio, a Imdb ocjena je kao neki stari profesor matematike, strog ali pravedan.

Gruova pjesma koja je ostala u filmu možda je jedina pristojna stvar vrijedna pamćenja, piše City Magazine.

Sve je za narod

Na drugom mjestu je film Dragoslava Lazića “Sve je za narod” s ocjenom 2,5.

Negdje nakon suradnje s Radošem Bajićem kao Sekulom, a prije nego što će se ista provozati Rts-om i stotinama epizoda “Sela Gori a baba se češlja”, Lazić je krenuo sa svojim “duhovitim” pričama i pripovijedanjima o srpskim selima i seljacima.

U središtu svega bio je naš povratnik iz Australije (Srdjan Ivanović) koji se u domovinu vratio po mladu.

Film se očito nekome (ne znamo kome) svidio, s obzirom na to da je dobio nastavak u vidu filma “Seljaci” koji se našao na četvrtom mjestu s ocjenom 2,9, ali i serije koja se prikazivala na Ružičasta.

koji je najgori domaći film?
Koji je najgori domaći film?

Krojačeva tajna

Kad smo već kod četvrtog mjesta, preskočili smo treće, a to je “Krojačeva tajna” s 2,8. Prvi film Miloša Avramovića, koji će se mnogo godina kasnije proslaviti režijom filmova i serije “Južni vetar”, nije nimalo pokazao da će ovaj redatelj uspjeti u akcijskom žanru, već nam je pružio izuzetno ( neuspješan) arthouse horor na tragu Davida Lyncha .

Filmu nije pomogla ni zvjezdana glumačka postava predvođena Goranom Šušljikom, Lazarom Ristovskim i Draganom Mićanovićem.

Ovo je službeno posljednji film u kojem se pojavio jedan od najvećih glumaca ovih prostora svih vremena Ljuba Tadić.

Na petom i šestom mjestu su dva filma novijeg datuma, o kojima se malo zna jer su uglavnom prodefilirali domaćim umjetničkim festivalima, te ograničenim kino životom.

Na petom mjestu je “Sustav” iz 2018., s ocjenom 2,8, dok je na šestom prošlogodišnji “Komunistički raj”, s ocjenom 3,3.

Kultni kamp “hit” sa Draganom Mirković u glavnoj ulozi, “Slatki snovi” nalazi se na sedmom mjestu sa ocjenom 3,4.

Režirao ga je Vladimir Živković, a scenarij potpisuju Srđan Dragojević i Aleksandar Barišić. U periodu kada je sve propadalo, pa je svako radio šta je mogao i morao, uz pjevača, na spisku glumaca našli su se i Nebojša Bakočević, Branka Katić, Manda i Bata Živojinović, kao i Rambo Amdeus. Međutim, ovaj film spada u taj žanr komedije – toliko loš da je dobar.

Na osmom mjestu je komedija o obrani srpskih generala od haške tjeralice “Uvjetna sloboda”. Glavnu ulogu u ovom iznimno neugodnom filmu tumačio je Milan Gutović, no ni on nas nije uspio nasmijati barem jednom ili dva puta.

Stari je, ali ne i dobar običaj da domaće serije postanu domaći filmovi s lošom montažom, s tim da su neki scenariji i serije u povijesti naše televizije bili toliko dobri da ni silovito kasapljenje i rezanje trake nije moglo ništa njima.

koji je najgori domaći film?
Ovo je najgori domaći film svih vremena prema IMDb-u: Ima ocjenu 2 (video)

“Drug Crni u NOB-u” nije jedan od tih projekata.

Nastao kao montaža nastavka serijala o pustolovinama Crnog Gruje, ovaj film dobio je ocjenu 3,7 i zauzeo deveto mjesto.

Deseto mjesto zauzima srpska koprodukcija, akcijski film o pančevačkim zombijima iz 2009. godine, “Zona mrtvih” Milana Konjevića i Milana Todorovića.

Film je dobio ukupnu ocjenu 3,8, a nije pomoglo ni to što je u glumačkoj postavi bio Ken Fore, čovjek koji se proslavio ulogom u horor filmovima Georgea Romera.

Za samo 0,1 ili 0,2 među prvih 10 pobjegli su “Plavi vlak” Janka Baljka, “Ona voli Zvezda” i “Artiljero”, “Pijavice” Dragana Marinkovića, te film u kojem se Laza Ristovski okušao u repovanju – “Beli”. Lavovi “.

Najgori domaći film svih vremena prema IMDb-u

Evo i konačne liste 20 najlošije ocijenjenih domaćih filmova na IMDB-u. Ako ih slučajno odlučite pogledati, konzumirate ih na vlastitu odgovornost.

1. Dorćol Menhetn – Ocena 2

2. Sve je za narod – Ocjena 2,5

3. Krojačeva tajna – Ocjena 2,8

4. Seljaci – Ocjena 2,9

5. Sustav – Ocjena 2,9

6. Komunistički raj – Ocjena 3,3

7. Slatko iz snova – Ocjena 3,4

8. Uvjetni otpust – ocjena 3.6

9. Drug Crni u Narodnooslobodilačkoj borbi – Ocjena 3,7

10. Zona mrtvih – Ocjena 3,8

11. Plavi vlak – Ocjena 3,9

12. Ona voli Zvezdu – Ocjena 3,9

13. Artillero – Ocjena 3,9

14. Pijavice – Ocjena 3,9

15. Bijeli lavovi – Ocjena 4

16. Wolf Berries – rezultat 4

17. Mamula – Ocjena 4

18. Ranjena zemlja – Ocjena 4,3

19. Zduhač znači avantura – Ocjena 4,5

20. Zvijezde ljubavi – Ocjena 4,6

Preporuka

MOŽDA VAS ZANIMA

Objavi oglas za posao