back to top
21.6 C
Sarajevo

Savjeti za one koji ne odustaju od avantura na dva kotača

Drugi upravo čitaju

Prosječan vlasnik motocikla ima 50 godina: Savjeti za one koji ne odustaju od avantura na dva kotača

Baby boomeri, generacija odgojena na uzbuđenjima i avanturama filmova poput “Easy Rider” i “On Any Sunday”, ne odriču se motocikala ni u ozbiljnoj dobi. Po prvi put u povijesti, prosječni vlasnik motocikla u SAD-u ima 50 godina, u odnosu na samo 27 godina 1982. godine, prema podacima Vijeća za motociklističku industriju.

Krenuti na put svojim omiljenim biciklom puno je drugačije kada se približavate 60-oj nego kada ste još uvijek u 20-ima. Starija tijela drugačije reagiraju na umor, temperaturu i druge čimbenike. Odabir pravog bicikla, sigurnosne opreme i dodataka, zajedno s dobrim planiranjem, omogućit će vam da produžite svoju ljubav prema motociklima duboko u svoje zlatne godine. NextAvenue.org.

Nabavite pravi motor

Motocikli su prešli dug put od vremena Jamesa Deana i njegovog vjernog Triumpha. Uz sve veću popularnost motocikla i sve više proizvođača, odabir novog motocikla može biti dugotrajan proces. Kako starite, jedno od razmatranja koje možete imati je hoćete li ostati na dva kotača ili da prijeđu na tri.

Probna vožnja prije kupnje

Odabir pravog motocikla je ključan. Udobnost je primarna briga jer ćete se voziti satima. Neki trgovci motociklima nude probne vožnje prije kupnje, što vam može pomoći da donesete informiranu odluku.

Iznajmljivanje motocikla poput ovog koji razmišljate o kupnji omogućit će vam dulju probnu vožnju kako biste bili sigurni da je to pravi izbor za vas.

motor

neprskati

Odaberite pravi pribor

Sljedeći korak je poboljšati svoje iskustvo vožnje motocikla nadogradnjom motocikla. Možete birati između mnogih dodataka koji obećavaju da će vašu vožnju učiniti udobnijom, uključujući prilagođena sjedala, ručke upravljača i oslonce za noge. Pomoću njih prilagodite svoj položaj u vožnji svom tijelu i držanju.

Putovanje motociklom također zahtijeva neka sredstva za pohranjivanje prtljage. Sedlane su torbe uobičajene na kruzerima, a torbe koje se postavljaju iza vozača ili na spremnik goriva mogu se koristiti na većini motocikala. Opcije se kreću od jeftinijih mekanih bočnih torbi do vrhunskih tvrdih torbi.

Sigurnost na prvom mjestu

Kacige dolaze u različitim stilovima. Openface kacige popularne su među onima koji voze kruzere, dok se fullface kacige često viđaju kod vozača sportskih motocikala. Svaki pruža različite razine zaštite i ima jedinstvene standardne certifikate. Kacige koje pokrivaju cijelo lice nude poboljšanu zaštitu jer pokrivaju veće područje, uključujući bradu.

Neki ih vozači izbjegavaju zbog osjećaja povećane topline i nelagode. Moderne opcije s punim licem imaju napredne sustave ventilacije koji vozače održavaju hladnim i sigurnim u isto vrijeme.

Izvor: BIZLife

Fotografija: Unsplash +


bizlife.rs

MOŽDA VAS ZANIMA

Objavi oglas za posao