back to top
31 C
Sarajevo
KOŠARKA REZULTATI UŽIVO

KOŠARKA REZULTATI UŽIVO

Košarka rezultati uživo dostupni su u sklopu neše livestream platforme

Košarka rezultati uživo po cijeli dan na sportskoj platformi portala javno.ba

Saznaj sve šta te zanima! Prati rezultate najpopularnijih sportova na svijetu poput tenisa,košarke, hokeja, rukometa i fudbal rezultate

košarka rezultati uživo nurkic
Košarka rezultati uživo rezultati kosarka

Košarka uživo rezultati i košarka pravila

Košarka pravila se mogu podijeliti u nekoliko skupina.

Jedna od skupina se odnosi na pravila same košarkaške igre. Ta pravila naprimjer jasno definiraju vrijeme trajanja košarkaške utakmice.

Utakmica se sastoji od četiri perioda po deset minuta razdvojena intervalom od dvije minute osim između drugog i trećeg perioda gdje je interval odmora 15 minuta.

U slučaju neriješenog rezultata igra se samo jedan produžetak, a zatim i više ako je potrebno dok jedna od momčadi ne pobijedi.

kosarka rezultati uzivo
kosarka rezultati uzivo

Produžeci utakmice se igraju po pet minuta s razmakom od dvije minute između četvrte četvrtine i prvog produžetka i dvije minute prije svakog produžetka.Košarka pravila igre definiraju i kako počinje svaka košarkaška utakmica.

Svaka momčad mora na teren izvesti pet igrača, spremnih za igru, kako bi utakmica mogla početi. Svaka košarkaška utakmica počinje skokom za loptu.

Postignuti koš se različito broji, pa tako postignuti koš unutar zone od 6,25 metara vrijedi dva poena, dok koš postignut izvan navedene zone vrijedi 3 poena.

kosarka rezultati uživo
Košarka rezultati uživo dostupni su na portalu javno.ba

Košarka uživo pravila vođenja lopte

Kao što je već navedeno, košarka pravila se dijele u nekoliko skupina. Jedna od tih skupina pravila se odnose na samo korištenje lopte u igri.

Loptom se u košarci isključivo igra rukama

Namjerno igranje lopte nogom je prekršaj, odnosno kršenje pravila koje se sankcionira davanjem lopte protivničkoj momčadi, koja loptu mora ubaciti nazad u igru iza najbliže bočne linije.

Slučajno dodirivanje nogom nije prekršaj. Nije prekršaj igrati loptu na tlu čak i dok kližete. Kotrljanje po zemlji ili ustajanje s loptom je prekršaj.

Košarka pravila ze korištenje lopte naglašavaju kako se izvodi svako ubacivanje sa strane.

Nakon prekršaja ne slobodnog bacanja, ubacivanje izvodi bilo koji igrač momčadi, za koju je dosuđeno ubacivanje, iza bočne linije najbliže mjestu gdje je prekršaj napravljen.

Taj igrač ima pet sekundi da doda loptu.

Ne može se pomaknuti više od jednog metra od mjesta koje je odredio sudac, ali se može pomaknuti koliko želi unutar tog jednog metra.

košarka rezultati uživo
Košarka rezultati uživo online

Košarka pravila vođenja lopte

Jedno od fundamentalnih košarka pravila se odnosi na pravilno vođenje lopte tijekom igre. Definirani su osnovni principi pravilnog vođenja lopte.

Igrač koji primi loptu u pokretu može napraviti najviše dva koraka prije vođenja, dodavanja, šutiranja ili zaustavljanja.

Ako stane ili je već stao, igrač mora ostati na mjestu gdje je dotaknuo teren kada je uhvatio loptu. Ako zaustavljeni igrač želi driblati, mora driblati prije nego što podigne svoju stožernu nogu od tla.

Ukoliko se igrač odluči na skok šut, onda loptu mora ispustiti iz ruku prije nego nogama dotakne teren. Igranje loptom izvan ovih pravila smatra se nepravilnim vođenjem lopte.

https://youtu.be/1qFuhoYIQz4

Košarka rezultati uživo NBA

S obzirom na to da su košarka pravila raznolika i pojedina od njih komplicirana, treneri se trude igračima najmlađih dobnih uzrasta što prije prenijeti znanje o svim tim pravilima, kako bi mogli igrati košarku na pravilan način.

No, uvijek se može dogoditi da pojedini igrač u žaru utakmice prekrši neko od pravila, ali zato su tu suci da to sankcioniraju na odgovarajući način.

Sada kad znate sva pravila košarke spremni ste za pametno klađenje u kladionicama. Naravno, u tome će vam pomoći i sve opcije koje nudi alat Košarka rezultati uživo.

Ako niste sigurni koju kladionicu odabrati pročitajte ove RECENZIJE DOMAĆIH KLADIONICA.

košarka rezultati uživo
Košarka rezultati uživo 24 sata dnevno